Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 łyżeczki

20 gramów

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.

Krok 3

Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.

1

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 16.12.2015

    Sorry,ale co to ma być? Na 200g mięsa 200 przecieru? Niestety zrobiłam i nikomu nie smakowało, przykro mi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej