Makaron kolanka z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i z parmezanem
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
200 gramów
0.5 łyżeczki
20 gramów
2 łyżki
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj mięso mielone i smaż na średnim ogniu często mieszając. Usmażone mięso posyp Delikatem i polej przecierem pomidorowym. Smaż aż przecier się zagotuje, przykryj i smaż na małym ogniu jeszcze kilka minut.
Krok 3
Wymieszaj makaron z mięsem w sosie pomidorowym i rozłóż na talerze. Na wierzch zetrzyj obierakiem do warzyw listki parmezanu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej