Mielone figurki na listku sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone figurki na listku sałaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.

Krok 2

Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.

Krok 3

Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej