
Składniki
450 gramów
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Rozkrój na połówki. Jeżeli są bardzo dojrzałe, usuń nasiona i potnij w cienkie plasterki.
Krok 2
Ubij jajka trzepaczką razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej oliwę i wlej jajka.
Krok 3
Mieszaj łopatką, aż będą usmażone, ale nie ścięte całkowicie. Ułóż plasterki pomidorów, potrzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podawaj na gorąco z posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej