Omlet z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Rozkrój na połówki. Jeżeli są bardzo dojrzałe, usuń nasiona i potnij w cienkie plasterki.

Krok 2

Ubij jajka trzepaczką razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej oliwę i wlej jajka.

Krok 3

Mieszaj łopatką, aż będą usmażone, ale nie ścięte całkowicie. Ułóż plasterki pomidorów, potrzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podawaj na gorąco z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej