Omlet z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Rozkrój na połówki. Jeżeli są bardzo dojrzałe, usuń nasiona i potnij w cienkie plasterki.

Krok 2

Ubij jajka trzepaczką razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej oliwę i wlej jajka.

Krok 3

Mieszaj łopatką, aż będą usmażone, ale nie ścięte całkowicie. Ułóż plasterki pomidorów, potrzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podawaj na gorąco z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka jogurtowa z jagodami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej