Parówki w cieście francuskim z warzywami
łatwe
8223 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
8 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj dużą deskę do krojenia. Ciasto francuskie pokrój na 8 równych części przypominających prostokąty.

Krok 2
Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski. Paprykę umyj, wydrąż gniazdo z ziarnami i pokrój w cienkie piórka.

Krok 3
Na każdy kawałek ciasta francuskiego wyłóż kilka plasterków pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną Minikostką Smażona cebula Knorr, a następnie dołóż paprykę i plasterek sera żółtego.

Krok 4
Na każdy z przygotowanych kawałków ciasta z warzywami połóż po jednej surowej parówce tak, aby jeden i drugi koniec wystawał za ciasto. Zawiń ciasto z dodatkami wokół parówki i połóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.

Krok 5
Parówki w cieście francuskim posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut.


Dobra rada:
Parówki w cieście francuskim doskonale smakują połączone z ketchupem lub musztardą. Wszystko zależy od tego, jakie dodatki lubisz najbardziej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim z warzywami
Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na prostą i jednocześnie efektowną przekąskę, którą możesz podać podczas spotkania w większym gronie lub zjeść jako kolację. Niezbędnymi składnikami dania są ciasto francuskie oraz parówki, ale to dodatek świeżych warzyw i sera sprawia, że zamienia się ono w nietuzinkowy specjał, którym warto podzielić się z najbliższymi. Jak przyrządzić to danie? Prezentujemy przepis na parówki w cieście francuskim, który na długo pozostanie w Twojej pamięci.
Dla kogo?
Parówki w cieście francuskim to przepis, który powinien spodobać się zarówno dorosłym członkom rodziny, jak i dzieciom.
Na jaką okazję?
Oto imprezowy przebój! Parówki w cieście francuskim z dodatkami od razu przykują uwagę gości podczas przyjęcia. Nie tylko świetnie wyglądają, ale też kapitalnie smakują. Nie wiesz, jaka ilość parówek w cieście będzie odpowiednia? Lepiej mieć mały zapas w zanadrzu. Dodatkową porcję ciasta francuskiego z parówkami możesz przygotować przed przyjściem biesiadników i w razie potrzeby tylko włożyć do piekarnika już w trakcie imprezy.
Czy wiesz, że?
Przygotuj parówki w cieście francuskim. Przepis zakłada wykorzystanie papryki, cukinii i pieczarek, jednak pasować będą też inne dodatki, np. bakłażan. Możesz też posypać je sezamem lub czarnuszką.
Dla urozmaicenia:
Zamiast klasycznych parówek możesz wykorzystać też cienkie kiełbaski albo frankfurterki. Przysmak serwuj z dodatkiem ketchupu, sosu BBQ oraz z sałatką – do przepisu na parówki w cieście francuskim z warzywami pasować będzie np. miks zielonych sałat z oliwą albo sosem winegret.