Pieczarki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki z boczkiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, ale jeśli nie ma takiej konieczności to tylko dokładnie płuczemy. Przekładamy do garnka i solimy.

Krok 2

Dusimy pod przykryciem około godziny. Gdy grzyby puszczą sok, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i zioła prowansalskie.

Krok 3

Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy tak by odparowała z niego woda i dodajemy do pieczarek w trakcie duszenia.

Krok 4

Doskonałe jako lekkie samodzielne danie lub dodatek do innego dania głównego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jagniecina s sosem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej