
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obieramy, ale jeśli nie ma takiej konieczności to tylko dokładnie płuczemy. Przekładamy do garnka i solimy.
Krok 2
Dusimy pod przykryciem około godziny. Gdy grzyby puszczą sok, dodajemy rozkruszoną kostkę rosołową i zioła prowansalskie.
Krok 3
Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy tak by odparowała z niego woda i dodajemy do pieczarek w trakcie duszenia.
Krok 4
Doskonałe jako lekkie samodzielne danie lub dodatek do innego dania głównego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej