
Składniki
150 mililitrów
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 szklanki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż na mleku. Dopraw przyprawą Delikat i solą.
Krok 2
Przygotuj ciasto pierogowe - połącz mąkę z ciepłą wodą i zagnieć.
Krok 3
Rozwałkuj ciasto i wycinaj z niego koła. Na środku każdego umieść ok. łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta zawijaj do środka, tworząc falbankę (tak jak na zdjęciu - to tradycyjny sposób lepienia tych fińskich pierożków).
Krok 4
Zapiekaj w 180 stopniach, ok. 20 min. Serwuj np. z pastą z łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej