
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
200 gramów
null
2 sztuki
5 łyżek
3 sztuki
250 mililitrów
1 opakowanie
null
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka pokrój w paski, paprykę oczyść i pokrój również w paski, czosnek i cebulę pokrój w kostkę, szałwię posiekaj.
Krok 2
Przesmaż cebulę, czosnek, szałwię i kurczaka na patelni, dodaj pieczarki i paprykę, duś kilka minut, zalej śmietaną i dodaj Knorr Sos, gotuj 10 min.
Krok 3
Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, dodaj mąkę i jajka, dopraw solą i połącz składniki.
Krok 4
Usmaż ładne złociste placki. Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 5
Każdego placka polewaj ciepłym sosem. Podawaj udekorowany natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej