Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

200 gramów

null

2 sztuki

5 łyżek

3 sztuki

250 mililitrów

1 opakowanie

null

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka pokrój w paski, paprykę oczyść i pokrój również w paski, czosnek i cebulę pokrój w kostkę, szałwię posiekaj.

Krok 2

Przesmaż cebulę, czosnek, szałwię i kurczaka na patelni, dodaj pieczarki i paprykę, duś kilka minut, zalej śmietaną i dodaj Knorr Sos, gotuj 10 min.

Krok 3

Ziemniaki obierz i zetrzyj na drobnej tarce, dodaj mąkę i jajka, dopraw solą i połącz składniki.

Krok 4

Usmaż ładne złociste placki. Odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 5

Każdego placka polewaj ciepłym sosem. Podawaj udekorowany natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek po zbójnicku z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej