Polędwiczka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
418 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

322 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżeczki

3 łyżki

20 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.

Polędwiczka po chińsku - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Kawałki mięsa obtaczaj w mące i natychmiast smaż, aż nabiorą rumianego koloru.

Polędwiczka po chińsku - Krok 2

Krok 3

Następnie na patelnię z mięsem wlej pozostałą marynatę, sok z cytryny oraz pół szklanki wody.

Polędwiczka po chińsku - Krok 3

Krok 4

Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną cebulą dymką.

Polędwiczka po chińsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata

    Małgorzata , 05.09.2020

    rewelacyjny smak!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młode ziemniaki z oliwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczka po chińskuPolędwiczka po chińsku

Pokrój mięso w grube plastry. Następnie zamarynuj z przyprawie Knorr, sosie sojowym, sezamie i tymianku.