Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

20 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Smażyć mieszając aż zrobią sie szkliste i lekko podrumienione. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową , łyżeczkę Fix do Spaghetti bolognesse . Gotować 30 minut na małym gazie. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Zagotować.

Krok 2

W czasie kiedy zupa się gotuje nastawić osoloną wodę. Na wrzątek wrzucić Tortellini ( suszone ) i gotować ok. 15 minut. Odcedzić.

Krok 3

Podawać zupę wkładając na talerz porcję pierożków i oblewając zupą z jarzynami i posypując natką pietruszki. Zupa ma bardzo ciekawy smak włoskich ziół ( z Fixu).

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej