Pomidorowa z duszonymi jarzynami i pierożkami Tortellini
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 litr
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
20 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Smażyć mieszając aż zrobią sie szkliste i lekko podrumienione. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową , łyżeczkę Fix do Spaghetti bolognesse . Gotować 30 minut na małym gazie. Dołożyć koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Zagotować.
Krok 2
W czasie kiedy zupa się gotuje nastawić osoloną wodę. Na wrzątek wrzucić Tortellini ( suszone ) i gotować ok. 15 minut. Odcedzić.
Krok 3
Podawać zupę wkładając na talerz porcję pierożków i oblewając zupą z jarzynami i posypując natką pietruszki. Zupa ma bardzo ciekawy smak włoskich ziół ( z Fixu).

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej