
Składniki
80 gramów
400 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Podobnie przygotuj marchew i pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj a pomidory przelej do miski i rozgnieć nieco dłonią.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulą wraz z marchewką. Dodaj soczewicę i smaż całość 1 minutę.
Krok 3
Wlej 400 ml wody i gotuj pod przykryciem ok 5 minut.
Krok 4
Dodaj pomidory, Fix Knorr, odcedzoną ciecierzycę i gotuj całość ok 10-15 minut aż potrawa zmięknie. Podawaj z natka pietruszki i sezamem.

Dobra rada:
Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z ciecierzycy i soczewicy
Co tu dużo mówić – strączki znowu są modne! Szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu kolejnych znakomitych przepisów na ich wykorzystanie. Na szczególną uwagę zasługuje potrawka z soczewicy oraz ciecierzycy, które razem tworzą perfekcyjną kombinację.
Dla kogo?
Miłośnicy kolorowych dań warzywnych będą oczarowani już na sam widok. Potrawkę z ciecierzycy i soczewicy można śmiało uznać za jednogarnkowy przysmak, który doskonale smakuje nawet po podgrzaniu. Gotowanie obiadu na co najmniej dwa dni macie z głowy.
Na jaką okazję?
Potrawka z ciecierzycą i soczewicą smakuje wyśmienicie o każdej porze roku. Wiosną i latem będzie przyjemną odmianą od obfitych, mięsnych posiłków, a w zimie uatrakcyjni mniej barwny jadłospis.
Czy wiesz, że?
Soczewica pochodzi z północnych terenów Afryki oraz Azji. Uznawana jest za jedną z pierwszych roślin uprawnych w historii ludzkości.
Dla urozmaicenia:
Do pokreślenia smaku czerwonej soczewicy przydadzą się mięta, imbir, mieszanka curry, kolendra oraz majeranek.