Puszyste pancakes na kefirze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste pancakes na kefirze

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

5 gramów

10 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać kefir, dodać białko jajka i wymieszać widelcem. Dodać mąkę (najlepiej bezpośrednio przez sitko), proszek do pieczenia, sodę, ksylitol oraz olej, wymieszać rózgą lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione od spodu, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej