
Składniki
300 gramów
1 kilogram
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
125 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
½ ziemniaków ugotuj i przetrzyj przez drobne sito, resztę ziemniaków zetrzyj na drobnej tarce i odsącz.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą i 3 łyżkami oleju. Cebulę, tymianek i czosnek posiekaj, przesmaż na patelni na złocisty kolor.
Krok 3
Wymieszaj ziemniaki ze sobą, dodaj jajka i mąkę, wyrób ciasto na gładką masę, w razie konieczności podsyp mąką.
Krok 4
Papryki i seler oczyść i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
Mięso wymieszaj z Fix Knorr, dodaj 2 łyżki cebuli, wymieszanej z czosnkiem, przesmażonymi warzywami idopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe kulki.
Krok 6
Urwij kawałek ciasta, uformuj koło i spłaszcz na dłoni. Połóż kulkę mięsa na środku placka i połącz brzegi ciasta tak by powstała kulka. Pyzy wrzucaj na gotującą się wodę, po wypłynięciu gotuj je jeszcze ok 8 min. Podawaj posypane przesmażoną cebulą i posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej