Pyzy z mięsem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

½ ziemniaków ugotuj i przetrzyj przez drobne sito, resztę ziemniaków zetrzyj na drobnej tarce i odsącz.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą i 3 łyżkami oleju. Cebulę, tymianek i czosnek posiekaj, przesmaż na patelni na złocisty kolor.

Krok 3

Wymieszaj ziemniaki ze sobą, dodaj jajka i mąkę, wyrób ciasto na gładką masę, w razie konieczności podsyp mąką.

Krok 4

Papryki i seler oczyść i pokrój w kostkę, przesmaż na patelni. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Mięso wymieszaj z Fix Knorr, dodaj 2 łyżki cebuli, wymieszanej z czosnkiem, przesmażonymi warzywami idopraw do smaku solą i pieprzem, uformuj małe kulki.

Krok 6

Urwij kawałek ciasta, uformuj koło i spłaszcz na dłoni. Połóż kulkę mięsa na środku placka i połącz brzegi ciasta tak by powstała kulka. Pyzy wrzucaj na gotującą się wodę, po wypłynięciu gotuj je jeszcze ok 8 min. Podawaj posypane przesmażoną cebulą i posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej