Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę ziemniaków ugotuj i przetrzyj na konsystencję podobną do puree, resztę zetrzyj na tarce, odsącz z nadmiaru płynu.

Krok 2

Ziemniaki połącz ze sobą dodając mąkę i jajko, wyrób na gładką masę podsypując mąką. Z masy uformuj małe pyzy i rozpłaszcz je na ręku.

Krok 3

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni, dopraw pieprzem i Delikatem Knorr. Przestudź.

Krok 4

Mięso wymieszaj z jajkami i bułką tartą, dopraw pieprzem i Delikatem Knorr. Z mięsa formuj kulki i nadziej je serem. Sklej tak żeby ser nie wystawał.

Krok 5

Na okręgi z ciasta układaj kulki mięsa i sklejaj boki ze sobą uważając, aby nie wystawał farsz.

Krok 6

Pyzy wrzuć na gotującą się wodę i po wypłynięciu odczekaj 10 min. Wyjmij pyzy z wody i od razu serwuj

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Raita
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy z mięsem nadziewane żółtym seremPyzy z mięsem nadziewane żółtym serem

Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem to dobre rozwiązanie na obiad lub ciepłą kolację. Farsz przygotuj z mielonego mięsa drobiowego (może to być indyk). Czosnek przeciśnij przez praskę lub bardzo drobno posiekaj. Mięso dopraw bazylią, drobno posiekaną natką pietruszki (może być suszona) oraz świeżo zmielonym pieprzem. Żółty ser (np. wędzony) zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, a łatwiej połączy się z mięsem. Możesz również wykorzystać mozzarellę zamiast żółtego sera. Przygotowane pyzy wrzucaj do wrzącej wody, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką, dzięki czemu nie przykleją się do dna garnka. Pyzy z mięsem nadziewane żółtym serem zaserwuj z podsmażoną cebulą lub skwarkami. Stworzą idealną kompozycję z sosem grzybowym lub pomidorowym. Jeśli chcesz urozmaicić danie, podaj je z surówką z białej kapusty lub z ogórkiem kiszonym. Do dekoracji wykorzystaj posiekany koperek. Sprawdź proponowany przez nas przepis i dowolnie go modyfikuj. Po przyrządzeniu koniecznie podziel się swoją opinią.