Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

100 gramów

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Plastry mięsa lekko rozbij i posyp marynatą do mięs Knorr.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na każdym plastrze cielęciny rozłóż czosnkowy ser, po czym całość zwiń i zepnij wykałaczką.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej mięso.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sos do pieczeni z cebulką Knorr rozpuść w zimnej wodzie. Zalej nim roladki na patelni i doprowadź do wrzenia, mieszając. Duś wszystko na małym ogniu, do momentu, gdy mięso stanie się miękkie.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj fasolkę szparagową, po chwili smażenia – pomidory. Dopraw je pieprzem do smaku. Roladki podawaj ze smażonymi ziemniakami i fasolką szparagową.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z porem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEORoladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO

Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.