Sałatka warzywna z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z żółtym serem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Możemy też wykorzystać warzywa z rosołu. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 20 minut. Ostudzone warzywa kroimy w kostkę.

Krok 2

Obrane ogórki kiszone i ser żółty również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Dodajemy majonez i Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Mieszamy.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej