
Składniki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
30 dekagramów
40 dekagramów
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Winogrona umyć, pokroić na pół i usunąć pestki. Plasterki sera pokroić w paski.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z dżemem żurawinowym, musztardą, szczypiorkiem, 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki plącz, polej sosem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę prażonymi orzeszkami.
Krok 1
Obrać melona, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cienkie paseczki.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Orzeszki upraż na suchej, rozgrzanej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej