
Składniki
5 sztuk
10 sztuk
3 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 litr
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać ziemniaki i ugotować w wodzie z kostkami Rosołu z kury Knorr (zalać litrem wody).

Krok 2
Odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Posypać (lekko wymieszać) pokrojoną w plasterki rzodkiewką i szczypiorem.
Krok 3
Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem i nasionami czarnuszki.
Krok 4
Sałatka może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do pieczonego drobiu, dań z grilla. Doskonała przekąska. Cały cymes w gotowaniu ziemniaków na bulionie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej