Śledzie w miodzie i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w miodzie i pomidorach

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

6

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 sztuki

1 sztuka

75 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. Całość przesmażamy kilka minut. Odstawiamy do ostygnięcia i doprawiamy do smaku.

Krok 2

Śledzie płuczemy i dokładnie osuszamy. Kroimy w kawałki i dodajemy do sosu pomidorowego.

Krok 3

Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w miodzie i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej