Soczyste i chrupiące udka pieczone video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

347 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Udka przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz 30 minut pod przykryciem w temperaturze 190 °C. Potem zdejmij przykrywkę i piecz dodatkowe 15 minut.

Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Marynata nie dała rady .. Mięso zbyt mało aromatyczne. Spróbuję jeszcze kiedyś z podwójną porcją marynaty. Mięso marynowałem 6 godzin więc coś powinno do niego przeniknąć. Może z grilla po takim marynowaniu byłoby intensywniej...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • bahus pl

    bahus pl , 04.02.2016

    Fail... Staram się właśnie uratować ten przepis i po rzeczonych 30 minutach plus 15 na dopieczenie (45) w 190 stopniach mięso wyszło na wpół surowe, robione w naczyniu żaroodpornym najpierw pod przykryciem a później bez. Ja ze swojej strony przełożyłem do rękawa i dopiekam ponownie jeszcze przez około 20 minut i 10 minut (pałki odwrócone) na chrupko. Mam tylko nadzieję że smak marynaty będzie dobry. Moim zdaniem to 50 minut na pieczenie plus 10-12 minut na dopiekanie bez przykrycia. Należy też podkreślić że video nie pochodzi z tego przepisu... mimo iż faktyczne czasy pieczenia w przepisie są inne niż w video... i polecam trzymać się tych z filmu. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEOSoczyste i chrupiące udka pieczone - VIDEO

Przyprawę Knorr wymieszaj z miodem i musztardą. Mięso natrzyj marynatą. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do marynaty łyżkę octu winnego i pół łyżeczki ostrej papryki.