
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu odsącz i pokrój na kosteczki. Na olej wymieszany z oleje chili wrzuć posiekany czosnek i podsmaż przez 3o sekund.
Krok 2
Teraz dorzuć mięso mielone oraz Hot bean paste. Smaż, aż mięso będzie gotowe. Cały czas mieszaj.
Krok 3
Dodaj do mięsa bulionetkę Knorr i dalej duś.
Krok 4
Pod koniec dodaj sos sojowy i z czarnej fasoli oraz chili w proszku. Podsmaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz wrzuć tofu oraz wlej wodę. Mieszaj, aby tofu się topiło, a następnie przykryj i duś przez ok. 5 minut.
Krok 6
Wrzuć posiekaną cebulę i szczypiorek, posiekane chili oraz dopraw pieprzem. Wymieszaj i podawaj na ciepło. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym po chińsku. Ponieważ jest bardzo ostra, możesz podać coś łagodnego do picia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej