Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

3 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Pomidory obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Fasolkę ugotować tak, by była jędrna.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, cebulę i czosnek.

Krok 5

Po 5 minutach dodaj paprykę, pomidory i przyprawy. Duś przez mniej więcej kwadrans.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne chili con carne z zieloną fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej