Wieprzowina o tygrysiej skórce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina o tygrysiej skórce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 1

Krok 2

Jeszcze gorący schab obtocz w winie i połowie sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 2

Krok 3

Na oleju obsmaż mięso tak, by skórka była chrupiąca. Następnie pokrój na plastry o grubości 1 centymetra.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 3

Krok 4

Cebulę dymkę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cukrem, anyżkiem i resztą sosu sojowego.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 4

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego włóż mięso oraz cebulę z przyprawami. Zakryj szczelnie naczynie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, wyłóż je na talerze, polej sosem i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.

Wieprzowina o tygrysiej skórce - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • boguslawa jelen

    boguslawa jelen , 14.10.2018

    to jest pyszne.mozna inne miesko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina o tygrysiej skórce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina o tygrysiej skórceWieprzowina o tygrysiej skórce

Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr.