Sos jogurtowy - dressing do sałatki: przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Włoski sos jogurtowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski sos jogurtowyWłoski sos jogurtowy

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.