
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Włoski sos jogurtowy
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.