Wołowina w marynacie pikantnej (meksykańskiej) - VIDEO
łatwe
59 osób zapisało
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
10 mililitrów
2 sztuki
1 pęczek
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce, w której finalnie będziesz marynować mięso, rozmieszaj oliwę z kostką rosołową Knorr, sokiem z limonki, sosem worcester, posiekanym czosnkiem, chili i posiekaną natką kolendry.

Krok 2
Powstałą marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 3
Tak przygotowane mięso grilluj ok. 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej