
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
null
4 sztuki
null
null
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.
Krok 3
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.
Krok 4
Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.
Krok 5
Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej