Wyśmienity leszcz po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity leszcz po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

null

4 sztuki

null

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w drobne kawałki i ugotuj razem z posiekaną, podsmażoną na tłuszczu cebulką.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu.

Krok 3

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj i skrój w dzwonka.

Krok 4

Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze przez 30 minut.

Krok 5

Osącz, przełóż na półmisek. Obłóż leszcza kawałkami warzyw i cząstkami ugotowanego na twardo jaja.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity leszcz po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej