
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulę posiekaj. ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Fasolę odcedź. Cukinię pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową wołową Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Ziemniaki i marchewkę Dodawaj powoli do smażącej się cebuli i czosnku. Duś wszystko, aż będzie miękkie.
Krok 4
Dolej bulion i zmiksuj.
Krok 5
Na koniec dodaj fasolę i cukinię. Gotuj jeszcze 10 min. Zupa nabierze charakteru, jeśli posypiesz ją świeżą natką pietruszką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej