Zupa grzybowa ze świeżych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowa ze świeżych grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

600 mililitrów

250 mililitrów

250 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja gotuj 4 minuty, obierz ze skorupki. Grzyby umyj i pokrój w plastry.

Krok 2

Dymkę pokrój w kosteczkę, szczypior posiekaj, czosnek rozetrzyj na miazgę.

Krok 3

Podgrzej olej w dużym garnku, podsmaż na nim cebulę, czosnek i tymianek. Wszystko razem smaż, aż cebula zrobi się szklista. Dodaj do niej grzyby, a następnie duś wszystko razem jeszcze 3-4 minuty.

Krok 4

Dodaj pół litra wody, mleko, śmietanę i Bulion na włoszczyźnie Knorr, by zupa miała wyrazisty smak i doskonały aromat. Wszystko razem gotuj 10 minut.

Krok 5

Zupę dopraw do smaku szczyptą pieprzu. Podawaj posypaną szczypiorem z przekrojonym na pół jajem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę możesz podawać z tostem serowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa grzybowa ze świeżych grzybówZupa grzybowa ze świeżych grzybów

Jaja gotuj 4 minuty, obierz ze skorupki. Grzyby umyj i pokrój w plastry.