Zupa krem z groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść masło w garnku, cebulę pokrój w kostkę i dodaj do garnka.

Krok 2

Dodaj groszek i zamieszaj.

Krok 3

Dolej bulion, gotuj do czasu, gdy groszek stanie się miękki.

Krok 4

Zupę zmiksuj, dodaj cukier i ewentualnie sól. Udekoruj zupę śmietaną, grzankami i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń karkowa z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej