
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i bazylię posiekaj.
Krok 2
W zagotuj 1 lt wody i rozprowadź w niej Bulionetka Bulion wołowy Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidory z puszki i duś kilka minut.
Krok 4
Po tym czasie zmiksuj je. Cebulę z czosnkiem lekko podsmaż na oliwie i wlej pomidory z puszki.
Krok 5
Następnie dodaj bulion. Całość gotuj jeszcze około 15 minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i dopraw cukrem i pieprzem. Zupę pomidorowa podaj zaraz po ugotowaniu z kawałkami sera mozarella
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej