
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój na plasterki i oprósz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut
Krok 3
Na ten sam tłuszcz wsyp kmin rzymski oraz posiekaną papryczkę i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu.
Krok 4
Teraz dolej jogurt, wymieszaj i przestań podgrzewać tak aby jogurt się nie zważył.
Krok 2
Następnie kładź na gorący olej. Smaż na złoto z obu stron, po czym bakłażana odsączaj na ręczniku papierowy i układaj w miseczce.
Krok 5
Ciepłego bakłażana ułóż na talerzu bądź w misce i zalej sosem jogurtowym. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej