Bakłażan smażony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan smażony na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plasterki i oprósz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut

Krok 3

Na ten sam tłuszcz wsyp kmin rzymski oraz posiekaną papryczkę i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Teraz dolej jogurt, wymieszaj i przestań podgrzewać tak aby jogurt się nie zważył.

Krok 2

Następnie kładź na gorący olej. Smaż na złoto z obu stron, po czym bakłażana odsączaj na ręczniku papierowy i układaj w miseczce.

Krok 5

Ciepłego bakłażana ułóż na talerzu bądź w misce i zalej sosem jogurtowym. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej