Brokuły i pomidory zapiekane z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły i pomidory zapiekane z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść brokuły i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj.

Krok 2

W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 225 stopni i przygotuj nasmarowaną formę lub naczynie żaroodporne. Pokrój pomidory na plasterki.

Krok 3

Ugotowane i odcedzone brokuły ułóż w naczyniu. Przykryj plasterkami pomidora.

Krok 4

Czosnek wyciśnij do 2 łyżek oliwy i polej nią warzywa. Posyp solą i pieprzem. Ułóż warstwę startego sera.

Krok 5

Zapiekaj ok. 8 do 10 minut, aż ser się zrumieni. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły i pomidory zapiekane z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Karkówka w sosie grzybowym
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej