Bruschetta z marynowanymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z marynowanymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
771 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 2

Krok 3

W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 3

Krok 4

Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

Bruschetta z marynowanymi pomidorami - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Są najlepsze - moje ukochane - włoskie "kanapeczki".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Mendala

    Adam Mendala , 31.10.2018

    Pyszne polecam ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • qasandra Ardnas

    qasandra Ardnas , 28.07.2017

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z marynowanymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z marynowanymi pomidoramiBruschetta z marynowanymi pomidorami

Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.