Burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mieszamy z marchewką, przecierem, ziołami, kosteczką czosneczkową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Farszem nadziewamy tortille i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.

Krok 3

Przed samym podaniem burrito polewamy podgrzanym sosem Toscana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort włoski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej