
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mieszamy z marchewką, przecierem, ziołami, kosteczką czosneczkową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Farszem nadziewamy tortille i zwijamy jak krokiety. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3
Przed samym podaniem burrito polewamy podgrzanym sosem Toscana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej