Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Krok 2
Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Krok 3
Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Krok 4
Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Krok 5
Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz pieczony z porem - VIDEO
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.
Dla kogo?
Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!
Na jaką okazję?
A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.
Czy wiesz, że?
Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!
Dla urozmaicenia:
Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.