
Składniki
100 gramów
150 gramów
150 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Małe grzyby pozostaw w całości.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę, czosnek i wszystkie grzyby.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody.
Krok 4
Gdy grzyby będą już rumiane, wlej na patelnię sos. Całość gotuj, aż potrawa zgęstnieje i większość płynu wyparuje.
Krok 5
Pod koniec duszenia grzybów dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 6
Bułkę włóż na kilka minut do pieca, aby była ciepła i chrupiąca. Następnie przekrój ją wzdłuż na pół i nałóż porcję grzybów. Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej