Duszone grzyby z bułką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Duszone grzyby z bułką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. Czosnek posiekaj, a grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Małe grzyby pozostaw w całości.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę, czosnek i wszystkie grzyby.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 4

Gdy grzyby będą już rumiane, wlej na patelnię sos. Całość gotuj, aż potrawa zgęstnieje i większość płynu wyparuje.

Krok 5

Pod koniec duszenia grzybów dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Krok 6

Bułkę włóż na kilka minut do pieca, aby była ciepła i chrupiąca. Następnie przekrój ją wzdłuż na pół i nałóż porcję grzybów. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby z bułką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej