Duszone maślaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone maślaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Maślaki oczyść, odetnij trzonki, obierz ze skórki. Jeśli używasz mrożonych - rozmroź je. Blanszuj na wrzątku 2 minuty. Odcedź i przełóż do rondla.

Krok 2

Dodaj obraną i pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 3

Dopraw pieprzem i cukrem. Duś 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Podawaj od razu lub ułóż w wyparzonych słoikach grzyby, następnie pasteryzuj około godziny.

Krok 4

Dodaj 2 łyżki wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr i sok z cytryny. Duś chwilę, aż maślaki puszczą sok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone maślaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej