Faszerowany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany boczek

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

null

4 łyżki

1 łyżka

25 dekagramów

1.3 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj a kapustę poszatkuj. Następnie na smalcu podduś cebulę i kapustę.

Krok 2

Dołóż rozgniecioną wątrobiankę i przypraw kminkiem i pieprzem.

Krok 4

Posmaruj farszem , zwiń i zwiąż. Obrany czosnek pokrój i obłóż nim mięso. Piecz około 1, 5 godziny w temperaturze 200 stopniach.

Krok 3

Boczek oczyść i utłucz tłuczkiem. natrzyj Przyprawa do karkówki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej