
Składniki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
150 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, umyj i osusz. Jeśli używasz mrożonego szpinaku odstaw go do rozmrożenia.
Krok 2
Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr na zewnątrz oraz wewnątrz.
Krok 3
Do środka ryby włóż cały koperek wraz z łodygami.
Krok 4
Na pozostałej oliwie podsmaż rybę z obu stron aby skórka zrobiła się chrupiąca i rumiana. Następnie piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Krok 5
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
Krok 6
Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj szpinak oraz sok z cytryny. Całość dopraw odrobiną soli i podduś ok. 1 minuty, tak aby szpinak pozostał zielony. Upieczonego pstrąga podawaj z szpinakiem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej