Karkówka z duszoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z duszoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
290 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij lekko młotkiem i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebule w plastry i podduś z masłem na patelni, po czym odstaw do ostudzenia.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 2

Krok 3

Nałóż cebulę na mięso, całość zroluj i przebij mięso wykałaczką.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane roladki smaż na grillu.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z duszoną cebulą Karkówka z duszoną cebulą

Karkówka z duszoną cebulą to danie, które nie wymaga wielu wyszukanych składników ani skomplikowanego przygotowania. Jednocześnie jest świetną alternatywą dla popularnych kiełbasek z grilla. Najważniejszym składnikiem dania jest mięso, dlatego warto zwrócić uwagę podczas zakupów na jego świeżość i dobrą jakość. Użyj dowolnego rodzaju karkówki, w zależności od tego, jaki gatunek mięsa lubisz. Oprócz niego będzie Ci potrzebna cebula i odrobina tłuszczu. Aby mięso było łatwiejsze do upieczenia, pokrój je w niezbyt grube, około centymetrowe plastry i rozbij tłuczkiem. Tak przygotowane kawałki posyp przyprawą. Pokrojoną cebulę podduś na patelni z odrobiną tłuszczu. Do przygotowanych wcześniej kawałków karkówki włóż cebulę i całość zroluj. Warto przebić każdy kawałek wykałaczką, co ułatwi przewracanie porcji podczas grillowania. Do tak przyrządzonej karkówki świetnie pasować będą zarówno sałatki ze świeżych warzyw, jak i pieczone na grillu ziemniaki. Wypróbuj, jak smakuje mięso z grilla w nowej odsłonie!