Karkówka z grilla à la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z grilla à la kebab

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
640 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry tak, aby powstało 8 porcji.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 1

Krok 2

Natrzyj karkówkę olejem oraz przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 2

Krok 3

Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z jogurtem i sosem dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 3

Krok 4

Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Podawaj z sosem. Do grillowanej karkówki świetnie pasuje mieszanka świeżych sałat.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 29.06.2021

    TAK. Karkówkę z grilla a la kebab z ciekawym dodatkiem podać się zdecydowałam, dlatego z jajek zapiekanych w połówkch awokado – fajna przekąska powstała. Ona to idealne zestawienie z karkówką kreuje, dodatkowo serwowana z sałatką z kiszonych główek kalafiora - MAX satysfakcję z uzyskanego smaku nam sponsoruje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Świetne danie, które zawsze daje rade, idealne na obiad lub też na biesiadę. Sprawdzi się zawsze bo robi się "samo"... tylko potem słyszę - daj dokładki mamo!!!!!! :) A moje serce się tylko raduje, że innym tak to danie smakuje!!! I za jego pomysł Wam przepisy.pl MAXymalnie dziękuję ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Mięso w plastry pokroję, ja kuchennych wyzwań się nie boję. Natrę karkówkę oliwą i przyprawą oraz kurkumy trochę dam - ja swój pomysł na to danie mam. Majonez wymieszam ze śmietaną, kilka ząbków czosnku dam i pyszny sosik już mam. Mięso podsmażę po każdej stronie - ja smak dzieciństwa dogonię. Podam z sosem czosnkowym i już mogę delektować się daniem wystrzałowym!!! SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Czyż

    Andrzej Czyż , 24.04.2016

    i czym wieprzek karmiony kiedyś kupiłem schab a czuć go było rybą ...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burritos z wieprzowiny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grilla à la kebab Karkówka z grilla à la kebab

To danie łączy w sobie dwa bardzo lubiane mięsne smaki. Popularny na letnich przyjęciach grillowany stek z karkówki zyskał bałkańskiego charakteru dzięki przyprawom przygotowanym przez Knorr. Soczysta karkówka z grilla à la kebab to pyszne danie, które zachwyci każdego amatora pieczonego mięsa. Sekret tej wybornej potrawy tkwi w aromatycznej marynacie. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr. Pamiętaj by smażyć mięso mniej więcej po 4-6 minut z każdej strony, tak by nabrało złotego koloru. Idealnie miękką i delikatną karkówkę podawaj z dodatkiem aksamitnego zimnego dipu. Wykonasz go na bazie kremowego majonezu i sosu z nutą czosnku dołączonego do przyprawy Knorr. Doskonałym dopełnieniem tej potrawy będzie chrupiąca sałatka. Skomponuj ją z ulubionej, świeżej sałaty z dodatkiem pomidorków i lekko słodkiej czerwonej cebuli. Pycha!