Karkówka pieczona z młodą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka pieczona z młodą kapustą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę nasmaruj Przyprawą do karkówki Knorr wymieszaną wcześniej z olejem i ketchupem. Młodą kapustę pokrój w dość duże kawałki. Przełóż do torebki do pieczenia, na niej ułóż karkówkę i zamknij klipsem.

Krok 2

Aby torebka nie pękła podczas pieczenia, nakłuj ją w kilku miejscach np. wykałaczką. Piecz około 80 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Podawaj plastry karkówki z dodatkiem upieczonej kapusty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka pieczona z młodą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej