Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 szczypty

1 opakowanie

2 łyżki

80 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.

Krok 2

Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.

Krok 3

Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.

Krok 4

Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.

Krok 5

Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron ze szparagami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej