Zapiekane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

16 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozetnij tak, aby każda była osobno. Następnie owiń każdą w dwa plasterki boczku.

Krok 2

Całość wstaw do piekarnika na 220 °C i piecz ok. 15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

W tym czasie zrób sos. Połącz w misce mleko z jajkami, mąką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 4

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. Następnie włóż delikatnie upieczone kiełbaski.

Krok 5

Wstaw potrawę do piekarnika na 180 °C i piecz przez 30 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej