Muszle z mięsem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle z mięsem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
23 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy, często mieszając.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i szpinak.

Krok 3

Makaron układamy w natłuszczonej żaroodpornej foremce. Faszerujemy mięsem i posypujemy żółtym serem.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 190 stopniach aż ser się rozpuści i zrumieni.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle z mięsem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej