Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
700 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
4 łyżki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka opłucz i pokrój w dużą kostkę. Dwie łyżki mąki wymieszaj z łyżeczką słodkiej papryki i odrobiną soli, a następnie obtocz w niej kawałki kurczaka. Na rozgrzanej na patelni oliwie zrumień mięso.

Krok 2
Papryki oraz cebule pokrój w dużą kostkę, pieczarki pokrój w ćwiartki. W garnku rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę z koncentratem. Dodaj pokrojoną paprykę, pieczarki, oprósz łyżką mąki, wymieszaj, a następnie zalej 1/3 bulionu i doprowadź do wrzenia. Duś chwilę.

Krok 3
Następnie dodaj zrumienionego kurczaka, wymieszaj razem i uzupełnij resztą bulionu. Gotuj około 10 minut. Dopraw majerankiem, ostrą papryką i jeśli zajdzie taka potrzeba - solą.

Krok 4
Przygotuj ciasto Fix Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Następnie smaż placki, duże na całą patelnię.

Krok 5
Gotowy gulasz podawaj na chrupiących plackach ziemniaczanych z łyżką kwaśnej śmietany. Udekoruj gałązkami świeżego majeranku lub innych ziół.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki po węgiersku z kurczakiem
Duży placek ziemniaczany wielkości sporego talerza, polany obficie gulaszem z ciemnego mięsa – oto, jak wyglądają typowe placki po węgiersku. A co, gdyby dla odmiany zastąpić gulasz potrawką z mięsa drobiowego? Dysponując sprawdzonym przepisem na placki ziemniaczane z sosem z kurczaka, możesz mieć pewność co do kulinarnego sukcesu. Podaj placki po węgiersku z kurczakiem i spodziewaj się owacji na stojąco.
Dla kogo?
Nasz przepis na placek po węgiersku z kurczakiem to miła niespodzianka dla amatorów połączenia kuchni polskiej i węgierskiej oraz wszystkich tych, którzy chcą w kuchni wyczarować coś z niczego.
Na jaką okazję?
Samo zrobienie placków to banał, zwłaszcza jeśli sięgniesz po Fix Chrupiące Placki Ziemniaczane Knorr. Gęsty i wyrazisty sos do placka po węgiersku z kurczakiem zachwyci wszystkich domowników. Sięgaj po niego, gdy chcesz zaskoczyć rodzinę niebanalnym posiłkiem w porze obiadowej.
Czy wiesz, że?
Kurczak, jakiego użyliśmy w przepisie na placki po węgiersku to surowe piersi kurczaka, ale równie dobrze nadadzą się kawałki mięsa drobiowego, jakie zostały z gotowania bulionu na niedzielny rosół lub okrawki z pieczeni, także tej z indyka. Ważne, aby mięso do placków ziemniaczanych z gulaszem z kurczaka podsmażyć na patelni obtoczone z mąką i dopiero po tym zabiegu dodać do reszty składników.
Dla urozmaicenia:
Możesz usmażyć i podawać jeden wielki placek po węgiersku z kurczakiem dla każdego lub zrobić kilkanaście mniejszych. Wybór należy do ciebie. Do udekorowania każdego placka po cygańsku z kurczakiem użyj łyżki śmietany i świeżej natki pietruszki.