Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem
łatwe
689 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
120 gramów
240 gramów
2 sztuki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Startą na grubej tarce cukinię odcedź i połącz z ugotowaną na sypko kaszą i jajkiem.

Krok 2
Z powstałej masy uformuj placuszki i upiecz w piekarniku. Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku i koperku.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witaminy B2, witaminy B12, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej