Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

31

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

689 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

120 gramów

240 gramów

2 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Startą na grubej tarce cukinię odcedź i połącz z ugotowaną na sypko kaszą i jajkiem.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj placuszki i upiecz w piekarniku. Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku i koperku.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witaminy B2, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej