Polędwiczki pod kruszonką carbonara z surówką z selera naciowego
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
400 gramów
400 gramów
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
120 gramów
4 łyżki
4 sztuki
3 szczypty
3 szczypty
1 łyżeczka
3 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki drobiowe (ewentualnie filety z kurczaka) umyć, osuszyć i pokroić w paseczki.
Krok 2
Doprawić solą pieprzem i czerwoną papryką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i delikatnie usmażyć mięso. Przełożyć do miski.
Krok 3
Pieczarki umyć, obrać i pokroić w paseczki. Udusić na maśle (20 g) z 2 ząbkami czosnku. Wyjąć czosnek i przełożyć do miski z mięsem.
Krok 4
Dodać serek mascarpone, śmietanę, 2 łyżki Fix do spaghetti Carbonara Knorr, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Z masła (100 g), mąki, pozostałej ilości Fix i 2 wyciśniętych ząbków czosnku zrobić kruszonkę.
Krok 6
Polędwiczki z pieczarkami przełożyć do miseczek do zapiekania, pokryć kruszonką i zapiec w piekarniku w 190-200 stopniach z termoobiegiem przez około 20 minut (do upieczenia się kruszonki).
Krok 7
Wszystkie składniki sałatki posiekać, a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z połowy limonki, 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Zapieczone polędwiczki podawać w miseczkach, a sałatkę na osobnym talerzyku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej