Polędwiczki duszone - przepis: wieprzowe z cebulą | Przepisy.pl pixel

Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
817 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

494 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

562 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

700 mililitrów

2 łyżki

50 gramów

1 łyżka

2 ziarna

2 sztuki

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój pod dużym kątem na grube steki, następnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąką. Obsmaż je ze wszystkich stron w garnku na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek – smaż chwilę.

Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Dodaj 700 ml wody i zagotuj. Do garnka dodaj ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka czarnego pieprzu oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak całego dania. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 minut.

Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Powstały sos dopraw na koniec musztardą. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym puree.

Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Jarek Zarębiński

    Jarek Zarębiński , 22.01.2021

    Bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cielęcina z grzybami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEOPolędwiczki duszone z cebulą i musztardą - VIDEO

Kruche, soczyste mięso, zatopione w aromatycznym i aksamitnym sosie. Brzmi pysznie? I takie też są polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą i musztardą, które chcemy Wam dziś zaprezentować. To danie na każdą okazję. Posmakuje przede wszystkim miłośnikom duszonego mięsa. Wbrew obiegowej opinii polędwica wieprzowa duszona nie wymaga wielogodzinnego gotowania. Nasz przepis na polędwiczki wieprzowe duszone pozwoli Wam zaserwować tą wyjątkową potrawę już w kilkadziesiąt minut. Smacznego!

Dla kogo?

Polędwiczki duszone z cebulą i musztardą to danie dla każdego! Jeśli tylko jesteście miłośnikami mięsa, z pewnością potrawa przypadnie Wam do gustu.

Na jaką okazję?

Duszone polędwiczki wieprzowe z cebulą i musztardą są doskonałą propozycją na weekendowy obiad z rodziną. Zaserwujcie je również podczas domowego przyjęcia. Pamiętajcie jedynie, aby przygotować większą porcję. Podejrzewamy, że będą dokładki!

Czy wiesz, że?

Polędwica wieprzowa jest mięsem, które nie wymaga zbyt długiej obróbki cieplnej, szczególnie jeśli poddawana jest smażeniu lub pieczeniu. Nieumiejętne przygotowanie może spowodować wysuszenie mięsa.

Dla urozmaicenia:

Polędwiczki wieprzowe duszone doskonale smakują z ziemniaczanym purée. Jeśli wolisz inne dodatki, możesz wykorzystać ulubioną kaszę.