
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.
Krok 3
Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.
Krok 4
Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej