
Składniki
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz szparagi, odłam i odrzuć ich stwardniałe końcówki. Obgotuj je przez 5 minut, a następnie ostudź.

Krok 2
Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż krótko szparagi, rozkruszając na nich Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3
Wyłóż półmisek liśćmi sałaty. Następnie zawiń po trzy sztuki szparagów w plaster szynki i ułóż na półmisku.

Krok 4
Na koniec rozmieszaj twarożek z Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr i odrobiną jogurtu naturalnego, do uzyskania konsystencji sosu. Polej nim szparagi, po czym podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szparagi z szynką
Szparagi można jeść na wiele sposobów, jednak najpopularniejsze to te podawane z szynką. Wzmacnia ona ich oryginalny smak, czyniąc je potrawą elegancką i wykwitną. Miłośnicy szparagów podkreślają, że są one uważane za silny afrodyzjak, dlatego poleca się je szczególnie na romantyczne kolacje przy świecach – jako przystawkę lub danie główne. Są warzywem uniwersalnym, dostępnym przez cały rok, ale na stołach królują w maju. Poza sezonem sprowadza się je m.in. z Chin czy Peru. Smakują zarówno tradycjonalistom, jak i osobom lubiącym eksperymentalną kuchnię. Jeśli polejesz je delikatnym sosem ze śmietankowego twarożku i jogurtu naturalnego, szparagi staną się jeszcze bardziej delikatne i kremowe, dosłownie rozpływające się w ustach. Aby potrawa wyglądała bardziej zachęcająco, możesz udekorować ją liśćmi sałaty lub natką pietruszki. Szparagi doskonale komponują się z białym, schłodzonym winem. Taka kolacja we dwoje na pewno będzie niezapomniana.